Blog 10 juni 2018

De eerste week

Inmiddels heb ik er ruim een week op zitten, een week zonder vlees, zuivel, eieren en andere dierlijke voeding. Het was tevens een zware week, maar dat had niets met mijn dieet te maken. Vorige week zondag had ik een halve marathon, waarin ik behoorlijk diep ben gegaan. Vervolgens had ik gisteren mijn derdejaarsexamen van mijn opleiding osteopathie. En dat is geen makkelijk examen. Kortom, een week met fysieke en psychische stress.

Ondanks dat voel ik me verder prima. De meeste mensen krijgen met een verandering van dieet vaak een dip, een soort van ontgiftigingsfase. Deze heb ik nog niet gehad, maar de tweede week zou dit zomaar kunnen ontstaan. Vaak zijn dit ook mentaal zware weken, je wilt terug op je oude voeding, je voelt je niet fit. Het zou niet gek zijn, dat hoort erbij. Misschien was ik al redelijk schoon, omdat ik al jaren behoorlijk gezond eet en ga ik fluitend door die fase heen, ik hoop het.

Veel mensen vragen mij of het nu niet moeilijk is om dingen te laten staan. Eigenlijk valt dat tot nu toe erg mee. Ik weet wat ik wel en niet mag, en wat ik niet mag, daar hoef ik nu niet over na te denken. In de supermarkt hoef ik niet meer bij de zuivel, bij het vlees (handig met een vegetarische vriendin) en de eieren. Het snoep, koek en chocolade gebied zijn ook een no-go. Ik kom dus ook niet meer in de verleiding om zoiets te pakken, ik kom er gewoon niet meer. Tot nu toe is het daarom makkelijker dan ik gedacht had. Ook uit eten hoeft geen probleem te zijn. Ik was gisteren bij een Indisch restaurant en ik heb heerlijk veganistisch gegeten 🙂 (zie foto)

20180609_194301

Wat ik verder wel ervaar is dat ik me op 1 of andere manier schoner voel van binnen. Alsof alles van binnen kan verteren en mijn lichaam het daar veel minder zwaar mee heeft. Misschien is het ook wel de gedachte. Wat dat betreft kijk ik alweer uit naar komende week en de weken die volgen.

Energieke groet,

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.