Blog 10 november 2016

Vakantie

Inmiddels ben ik al bijna 2 weken in Zuid-Afrika op vakantie. Als je op vakantie bent, is het onmogelijk om net zo te eten als thuis. Wel probeer ik om zo goed mogelijk te eten, door keuzes te maken elke dag. Zolang ik een menukaart in handen heb gaat dat. Doordat mijn vriendin in de reiswereld werkt, is dat deze vakantie niet altijd het geval en  krijgen we plaatselijke culinaire hoogstandjes te eten.

Tijdens de vakantie probeer ik me aan een aantal regels te houden. Ik probeer in ieder geval bij het ontbijt vers fruit te eten. Tijdens de lunch of het diner bestel ik een maaltijd of voorgerecht waar veel groente bij zit (of ik bestel extra erbij). Zelf ben ik niet heel erg verzot op patat, maar ontkomen eraan lukt niet. Het lukt meestal wel om dit maximaal 1 keer per dag te eten. Liever bestel ik dan nog iets van aardappels (wat vaak ook in het buitenland mogelijk is). Ook valt me op dat ze in veel landen gek zijn op frituren. Vlees wordt bijvoorbeeld ook vaak gefrituurd (meestal staat eet ook ‘fried’ op de kaart). Dit probeer ik zo goed als het gaat te mijden.

De laatste regel waar ik me aan probeer te houden is het niet dagelijks eten van rood vlees. Ik krijg zelf van veel rood vlees een nogal opgeblazen gevoel, dus dat probeer ik echt niet dagelijks te eten. Nu heb ik deze vakantie behoorlijk veel kans gezien veel groente en fruit te eten, maar heb wel redelijk veel rood vlees gegeten. Ik denk dat ik een redelijke balans gevonden heb, want ik heb nog geen enkele dag een opgeblazen gevoel gehad.

Door deze paar regels in de gaten te houden, kan ik zonder al teveel gedoe lekker van eten genieten. En dus ook dingen eten, die ik thuis niet zou eten. Het is tenslotte vakantie. Ik voel me nog steeds goed fit en hoop als ik straks weer thuis ben, dat ik ook met sporten weer snel op niveau zit.

Kortom, vakantie is er om te genieten, dus ook om wat af te wijken van normaal. Toch adviseer ik wil om op bepaalde dingen te letten. Op deze manier is het mogelijk om zonder al te veel extra kilo’s thuis te komen of last te krijgen van ongemakken door voeding.

Alvast fijn weekend!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.