Blog 14 januari 2016

De weken vliegen voorbij. Zelf ben ik weer vollop in training voor de komende maanden met hardloopwedstrijden. Ik let goed op mijn voeding en mijn nieuwe veranderingen (waar ik binnenkort op terug ga komen) motiveren mij ook om nieuwe gerechten zelf te maken en te eten.

Afgelopen weekend was een soort van start van het jaar met de halve marathon van Egmond. Volgens meerdere hardlopers waren de 7 km op het strand met de wind vol tegen, de zwaarste 7 km die ze ooit gelopen hadden.

Dit soort evenementen zijn mooi, iedereen is er met dezelfde attitude heen gegaan. Zo voelt dat ook op zo’n dag.

Het was zwaar maar ik was zelf zeer tevreden over mijn wedstrijd. Ik liep deze als een training en kon het stuk uitlopen zonder al te veel te verzuren. Goed ervoor en erna eten, goede warming up en cooling down. Uitermate belangrijk, zeker als je zo snel mogelijk weer goed wil kunnen trainen. Dit soort zaken kunnen echt een verschil maken. Twee dagen later had ik bij de atletiekvereniging een pittige training en kon amper, of eigenlijk totaal niet merken, dat ik 2 dagen ervoor Egmond gelopen had. Daarom vind ik het waard om aandacht te besteden aan herstel op die manier.

Wat ik dan vandaag weer lees op internet is dat 6 op de 10 Nederlanders niet denkt een gezond dieet vol te houden. Hoe komt dat dan? Hebben mensen geen doel dat ze nastreven? Of is het gewoon te verleidelijk op de korte termijn te kunnen genieten van zoetigheid?

Het zal voor een ieder natuurlijk iets anders zijn. Persoonlijk vind ik het niet moeilijk. Ja, je moet er wat meer moeite voor doen lekkere dingen te eten en te maken. Met een gezonde portie creativiteit kom je een heel eind en ik moet zeggen, ik eet elke dag heerlijk!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.