Blog 17 mei 2018

We worden in de maling genomen

Vandaag een korte blog, maar ik moet even wat kwijt. We worden vaak in de maling genomen met loze kreten op producten. Denk tegenwoordig aan woorden als: volgens grootmoeders recept, authentiek recept, rustiek brood, en ga zo maar door. Allemaal woorden die niks betekenen eigenlijk, maar ons wel in de war brengen. Nou gaan ze in supermarkten steeds verder met ons in de war brengen.

Ik was vorige week in de Albert Heijn in Ermelo en een aantal rare zaken vielen mij op:

20180511_095141_003

Op het middelste bordje boven het schap staat: ‘bewuste voeding’. Onder het bordje staan allemaal doosjes en pakjes. Dat is volgens mij al niet echt een verpakking voor bewuste voeding. Vooral niet omdat er in de doosjes pijnstillers, zalfjes, rennie’s en andere aanverwante artikelen staan. Dit heeft dus niks met voeding te maken, maar toch wordt er geprobeerd om mensen duidelijk te maken, dat dit onder bewuste voeding valt. Een paar meter naar links staan dan nog wat supplementen, maar ook dat is geen bewuste voeding, mogelijk wel bewuste aanvulling op voeding.

Om mensen te helpen met het vinden van biologische artikelen staan er vaak groenige stikkers of bordjes bij de vakken. Nu vond ik dit product met biologisch bordje:

20180511_094719

Los van of het wel of geen goed product is, het is geen biologisch product! Het staat nergens op de verpakking (niet op de voorzijde, nog bij de ingrediƫnten). Ook op de site van Plenny shake wordt niet gerept over biologisch of organic. Is dit een foutje van de plaatselijke vakkenvuller of is dit misleiding?

Wat betreft de Plenny shake, dat is wel weer een leuk onderwerp voor de volgende etiket van de week.

Fijn pinksterweekend!

Richard Wuisman.

 

Een gedachte over “Blog 17 mei 2018

  • 1 juni 2018 om 13:32
    Permalink

    Is me nooit echt opgevallen! ik moet er eigenlijk ook meer op letten merk ik nu haha.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.