Blog 19 juni 2018

Week 2: Glutenvrij of veganistisch?

Soms verbaas ik mij over dingen. Ik verwacht echt niet dat iedereen weet wat een veganistisch dieet inhoudt, maar toch wel in de horeca. Afgelopen weekend gebeurde het tot 2 keer toe dat ik vroeg of er iets dierlijks zat in het brood dat geserveerd werd. Grappig genoeg werd beide keren beantwoord dat het brood gluten bevatte. Gluten hebben geheel niets te maken met veganisme, toch?? Weliswaar is het beter om gluten deels te mijden, maar dat is een andere discussie. Het is blijkbaar nog niet gebruikelijk dat veganisme bekend is in de horeca, of gaan veganisten zelden uit eten uit angst dat er niks voor ze te eten is?

Mocht die angst er zijn, dat lijkt me ongegrond. Ik ben 3 dagen op cursus geweest, inclusief verblijf in een hotel. Je moet er even alert op zijn en wat navraag doen, maar dat was verder geen probleem. En lekker eten is ook geen probleem:

20180615_201721 20180616_135726 20180616_201538

Volgens mij zeggen de foto’s genoeg :-). Ook thuis wordt er lekker gekookt: Groene curry met tempeh en lasagna met vegagehakt.

20180614_20365020180610_193158

Inmiddels heb ik er ruim 2 weken op zitten, geen vlees, geen zuivel, geen eieren, niks dierlijks. Tot nu toe bevalt dat best goed. Keuzes maken qua eten is makkelijker en erg missen doe ik het ook nog niet. Dit had ik toch wel verwacht. Ik voel me ook goed. Inmiddels had ik eigenlijk wel wat reactie van mijn lichaam verwacht. Een soort ontgiftigingsverschijnselen, maar ik juich nog niet te vroeg, wat niet is kan nog komen. Over wat gaat komen: komende zondag loop ik een halve marathon ik Heemskerk, ik ben heel benieuwd of mijn dieet zich daar al gaat uit betalen.

Happy groet,

Richard Wuisman.

2 gedachten over “Blog 19 juni 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.