Blog 2 februari 2017

Griep

Het is alweer februari. De eerste maand van het jaar is weer omgevlogen. Een maand waarin het mij opviel hoeveel mensen ziek zijn geweest, zwaar verkouden en haast niet leken te herstellen. Van alle patiënten die ik heb gezien afgelopen maand is minstens de helft echt ziek geweest of weken verkouden. Iemand die het ook was opgevallen begon met mij ook over de griepprik te praten. Ze liet zich al jaren niet prikken en was ook nooit ziek, ook dit jaar trouwens niet. Ze had ook erg haar twijfels over het nut van de griepprik en had eerder het idee dat er meer mensen ziek van werden. Om dat te onderbouwen nam ze voor mij een artikeltje mee, waarin een aantal ingrediënten van het griepvaccin van 2014 opgenoemd wordt.

Naast deze ingrediënten werd nog even aangestipt dat jaarlijks 4 miljoen mensen een uitnodiging krijgen om de griepprik te halen bij de huisarts. Ongeveer 75% van de mensen haalt daadwerkelijk de prik. Voor de huisartsen ook erg prettig, want deze kregen per prik €10,76 op hun rekening. Dan zou ik het als huisarts ook wel weten.

Nu de ingrediënten. Wat zat er bijvoorbeeld in het griepvaccin van 2014? Er zaten meerdere stoffen in die weinig met het vaccin te maken hadden, maar ik ga de 4 benoemen die in het artikel werden genoemd. Als eerste ethyleen glycol. Ik ben gewoon even gaan kijken wat wikipedia over deze stof zegt. Het blijkt dat deze stof wordt gebruikt als antivries in radiateuren, auto’s en in hydraulische remvloeistof. Door de lever wordt deze stof omgezet in oxaalzuur. Oxaalzuur kan gebruikt worden als anti-roest of huishoudproducten. Het kan ook gebruikt worden als bestrijdingsmiddel. In het lichaam zijn vooral nieren erg gevoelig voor oxaalzuur, ook oogklachten kunnen ontstaan. Oxaalzuur bindt zich makkelijk aan mineralen zoals bijvoorbeeld calcium, wat uiteindelijk ook nog kan leiden tot bijvoorbeeld nierstenen. Verder kan het nog in alle lichaamsweefsels schade aanbrengen. Goed, dat was 1 ingrediënt.

Het volgende is formaldehyde. Dit goedje wordt gebruikt in spaanplaten, textiel of als ontsmettingsmiddel (tegen virussen bijvoorbeeld). Het is ook een conserveringsmiddel, dode mensen en dieren worden met deze stof geconserveerd. Het derde ingrediënt is aluminium. Wetenschappelijk onderzoek is nog wel wat tegenstrijdig, maar deze metaalvorm in het lichaam is in elk geval niet natuurlijk. Als mineraal kunnen we het niet gebruiken in onze stofwisseling. Mogelijk bestaat er een verband met de ziekte van Alzheimer en verschillende kankervormen.

De vierde is thimerosal. Deze stof is veel gebruikt in vaccins en is inmiddels bijna overal verboden. Blijkbaar dus nog niet overal. Thimerosal valt in ons lichaam uiteen in onder andere ethylkwik. Het schijnt dat deze stof het lichaam vrij snel kan verlaten. Als het wel in het lichaam blijft is het hartstikke giftig, want het is algemeen bekend dat kwik giftig is.

De 4 genoemde stoffen blijken alle vier nog in het vaccin van 2016 te zitten. Aangevuld met phenol (desinfecterend middel), nyomisin, streptomycin (beide anti biotisch en lokt allergische reacties uit), MF59,AS04 (beide veroorzakers van het golfoorlogsyndroom), polysorbaat (zorgt voor onvruchtbaarheid).

Het gaat natuurlijk niet om grote hoeveelheden, maar het grootste deel van het vaccin is gif. Moet we hier beter van worden? Een aantal stoffen ondermijnt ons immuunsysteem. We kunnen denk ik beter zelf werken aan ons immuunsysteem, door voldoende beweging en gezonde voeding. Dus wat is wijsheid? Ik zal zelf in elk geval voor het verbeteren van mijn immuunsysteem kiezen.

Alvast fijn weekend!!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.