Blog 21 maart 2016

Vandaag wil ik toch nog even voortborduren op mijn blog van vorige week. Toen had ik het erover hoe persoonlijk een voedingsschema is. De basis is voor iedereen wel hetzelfde, maar iedereen leeft anders. En, niet te vergeten, iedereen is anders. Zo heb ik dus een week of twee terug mijn eigen voedingsschema gepersonaliseerd. Mijn trainingen gingen meteen beter en eigenlijk volgde afgelopen weekend al iet wat snel mijn eerste wedstrijd sinds eind februari.

Onzeker over mijn vorm heb ik gewoon meegedaan. Wonder boven wonder ging het eigenlijk fantastisch en liep ik een persoonlijk records op de 16,1 km. Natuurlijk zou ik met betere training misschien nog sneller hebben gekund, maar toch ben ik nog nooit zo snel geweest op deze afstand. Kleine aanpassingen in het voedingsschema, kunnen blijkbaar het beste in je naar boven halen.

Daarom is het ook zo belangrijk op jonge leeftijd al te beginnen met gezonde voedingsgewoontes. Onderzoek toonde laatst hoe belangrijk dit is. Jonge kinderen met verkeerde voedingsgewoontes hadden een vele malen grotere kans op laterale leeftijd te maken te krijgen met obesitas. We weten het eigenlijk bijna allemaal wel, maar toch gaat dit zo vaak fout. Hoeveel snoep en koek mag je maximaal op een dag eten om nog een gezond voedingspatroon te hebben. Gek genoeg volgens het voedingscentrum 5 maal per dag. Persoonlijk zeg ik dat dit geen dagelijkse gewoonte moet zijn om uberhaupt 1 reep, koek of wat dan ook te eten.

Als laatst wilde ik nog 1 onderzoek niet ongenoemd laten. Het blijkt dat alle smaakstoffen die tegenwoordig gebruikt worden, ervoor zorgen dat we gewone (gezondere) voeding minder lekker gaan vinden. De tong wordt er eigenlijk op getraind dit minder lekker te vinden. Zou de voedingsindustrie dit niet ook al jaren weten?

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.