Blog 24 juni 2018

Week 3: Toch wat reactie?

Inmiddels eet ik alweer 3 weken geen dierlijke producten meer. Ik had gegeven moment wel wat reactie verwacht zoals ik vorige week al schreef. Nou, deze week heb ik toch wel iets ervaren. Vooral dinsdag, woensdag en donderdag had ik het gevoel dat ik niet vooruit te branden was. Vrijdag voelde ik me al weer een stuk energieker. Is dit dan even een aantal dagen geweest waar ik door heen moest? Het zou niet gek zijn. Vanaf mijn eerste herinneringen dronk ik 3 maal daags melk, en ook later in mijn leven heb ik veel zuivel gegeten of gedronken. De laatste jaren wel minder, maar heb ik weer veel eieren gegeten. En vlees, ja, daar heb ik ook mijn hele leven goed van gegeten. Het kan niet anders dan dat ik lichamelijk wat moest gaan merken.

Zo terugkijkende op deze 3 weken heb ik het niet als een heel streng dieet ervaren. Het is wat rekening houden en vragen stellen met eten op andere plekken dan thuis. Een hunkering naar vlees heb ik ook nog niet gehad. Ergens voel ik me veel schoner van binnen, minder zuur. En dat is een erg prettig gevoel. Of ik mijn doelen ga bereiken is natuurlijk nog even de vraag. Over ruim 2 uur heb ik een halve marathon, hopelijk geeft dat wel al wat antwoorden. Mijn doel is een persoonlijk record te lopen, hopelijk onder de 1:17:00 uur.

Ondertussen blijf ik lekker eten. Gisteren hebben we er een culinair hoogstandje van gemaakt met kikkererwtenburgers (zelf gemaakt) met een portabello en lekkere gekruide zoete aardappelen uit de oven:

20180623_192020

Het was heerlijk en 1 bord vult al behoorlijk. Voorheen kon ik makkelijk 2 borden eten bij de warme maaltijd, dit gaat nu echt niet meer. Ik raak verzadigd door alle voedingsstoffen. Volgende week ga ik mezelf weer wegen, mijn vermoeden is dat ik niet afgevallen ben. Sterker nog, ik denk dat ik iets aangekomen ben. Iets wat ik niet verwacht had, maar niet verkeerd. Een paar kilo extra kan ik wel gebruiken.

Energieke groet,

Richard Wuisman.

Een gedachte over “Blog 24 juni 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.