Blog 28 april 2016

Feestweek

Eigenlijk vond ik het niet echt een spannende week. Of dat komt door de Koningsdag weet ik niet, maar de afgelopen week waren er weinig opvallende zaken in het nieuws betreffende gezondheid. Ik las wel een artikel over de bedragen, die de farmaceutische industrie overmaakt aan artsen, ziekenhuizen en andere instanties. Er was ook een onderzoek dat aantoonde dat het gebruik van supplementen met omega-3 helpen bij het gebruik van anti-depressiva (misschien ook wel zonder het slikken van deze pil?).

Gek dat dat eigenlijk geen bijzondere dingen zijn. In mijn idee wordt er ook weinig gedaan met dit nieuws. We blijven anti-depressiva slikken en vooral ook voorschrijven. We doen niets aan alle geldstromen rondom farmaceutische bedrijven. Het blijft allemaal in stand. Nog wel. Ja, ik heb nog de hoop het mee te mogen maken dat alles anders wordt. Daarvoor zal ik nog wel geduld moeten hebben, want daarvoor moeten nog heel wat heilige huisjes tegen de vlakte gewerkt worden.

Dan misschien nog een extra berichtje er bovenop. Ook een heilig huisje van de voedingsindustrie. We eten de afgelopen 50 jaar veel minder vet, dan daarvoor. En we zijn veel dikker geworden! We krijgen meer hartaanvallen, we hebben hogere cholesterolwaardes. We zijn gestimuleerd door de marketing van de voedingsindustrie om vooral margarine en halvarine te gaan smeren. Producten waar echt niet de goede vetten inzitten. Ja, we hebben ze nodig, maar dat gebeurt wel via andere producten, die wellicht ook minder bewerkt zijn. Laten we dus gewoon meer vet gaan eten, vooral natuurlijker vet. Ondanks wat instituten als het voedingscentrum ons adviseren, is de wetenschap inmiddels toch wel zover, dat dit allang bewezen is. Het wordt helaas nog niet opgepikt, of in ieder geval veel te weinig.

Dan wil ik nog wel met iets positiefs eindigen. Afgelopen jaar haalde ik regelmatig vanuit America biologische repen, als tussendoortje. Nu blijkt dat sinds kort bij AH een heleboel soorten verkrijgbaar zijn. Ga zo door en laat de andere supermarkten maar snel volgen.

Gezonde groet,

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.