Blog 31 maart 2016

Suikerfeest

Nee, deze verwijzing is niet bedoeld voor het bekende Suikerfeest, maar naar afgelopen Paas. De winkels hebben vol gestaan met paaseieren en ander snoepgoed dat met de Pasen te maken heeft. Steeds meer, net als Kerst, wordt er rond deze tijd veel gegeten. Als niet-snoeper heb ik voor de Pasen begon met nergens aan bezondigd. Eerste Paasdag, deed ik voor de verandering een keer mee. Na de gourmet ging ik akkoord met een bordje met ijs en slagroom. Bij de thee na afloop nam ik ook nog 3 paaseitjes. Lekker hoor, maar de volgende dag kon ik dit duidelijk merken. Als iemand die zo goed als geen suiker binnen krijgt, merk je pas wat de kwade gevolgen zijn van veel suiker eten. Ik voelde me sloom, slap in de benen en een raar gevoel in de maag. Voorlopig ben ik weer even genezen van suiker, ik hoef echt niet meer.

Evengoed heb ik de 2e Paasdag mijn training gedaan. Het ging niet van harte, maar het ging. Ondanks dat gaf ik mezelf een schouderklopje. Een veel makkelijkere oplossing is niet te gaan sporten en toch weer iets te pakken wat niet gezond maar wel erg lekker is. Ik zie zo voor me dat meer dan 90% deze oplossing had gekozen, en de dag erna weer. Misschien zit ik er enorm naast, ik hoop het.

In de media verschenen afgelopen dagen ook wel wat interessante onderwerpen. Zo is er teveel kinderreclame voor ongezond eten. Meteen moet ik aan de Look-a-look reclame denken, die met glutenvrij snoep komen en daarmee de illusie weken dat dit gezond is?

Ook werd bekend dat obesitas steeds vaker op jongere leeftijd voorkomt (helaas niet verrassend).

Om dan te eindigen met iets positiefs, er werd bekend gemaakt vandaag hoe het nationaal schoolontbijt eruit gaat zien voor de kinderen op basisscholen. Het moest dit jaar een gezond ontbijt worden. Ik kan niet anders zeggen, het is een hele verbetering t.o.v. vorig jaar. Daar kan ik wel een beetje blij van worden. Of alle producten die ervoor gebruikt worden echt zo gezond zijn, daar valt over te twisten en dat is tevens een prachtig onderwerp voor mijn rubriek op maandag waarin ik etiketten bekijk. Dat dus komende maandag. Eerst op naar een lenteachtig weekend?

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.