Blog 5 augustus 2018

Week 9: Tijd om op te bouwen

Inmiddels ben ik ruim 2 maanden bezig, afgelopen woensdag was het 1 augustus. Dat was precies 2 maanden en dus ook een moment voor mij om weer even te wegen. Nadat ikĀ 2 weken terug een soort ontgiftigingsweek meemaakte, had ik me stiekem tussendoor al gewogen. Ik was een beetje licht in mijn hoofd, vooral met opstaan uit een stoel of na het hurken. Voor mij herkenbaar als een lage bloeddruk, en dat was dus ook zo. Plus, ik was een stuk gewicht kwijtgeraakt. Teveel eigenlijk. Kortom, tijd om wat dingen aan te passen, want dit experiment is vooral om me beter te gaan voelen.

Ten eerste, mijn gewicht afgelopen dinsdag was 67,7 kg (2 kg minder, dat is dus echt teveel, of beter, ik weeg nu vind ik te weinig). Mijn vetpercentage is nu 5,9% (ook weer 2% minder). Dat is laag, maar ik ga ervan uit dat als ik voldoende goede vetten eet, dit geen kwaad kan. Mijn bloeddruk was woensdag 111-71. Eigenlijk een mooie bloeddruk (dit was 3 dagen ervoor 101-62).

Het is dus tijd voor wat verbetermaatregelen. Ik ga ervan uit, dat ik inmiddels volledig gedetoxificeerd ben. Mijn bloeddruk aanpakken vind ik erg belangrijk. Het is warm weer en ik train hard. Kortom, vochttekort ligt op de loer, maar met mijn dieet ook een natriumtekort. Vooral dit laatste komt bijna niet voor in Nederland, maar bij mij dus wel. Ik ben flink was zout (Keltisch en Himalaya) gaan toevoegen aan alle maaltijden. Gevolg was dus binnen een paar dagen een betere bloeddruk en ik voel me beter. Ook durf ik weer meer magnesium toe te voegen en veel water drinken deed ik al.

Om mijn lichaamsgewicht weer op pijl te brengen, voeg ik meer eiwitten toe aan mijn ontbijt en lunch. Dit doe ik met pompoenpiteiwit en erwteiwit. Ik doe gewoon een schep door de maaltijd en een extra schep door de smoothies die ik maak. Om te kijken of dit wat doet ben ik vanmorgen ook maar alvast op de weegschaal gaan staan. En dat was goed, 1,5 kg in 4 dagen gewonnen. Dit zal vast niet in dit tempo doorzetten, maar ik denk dat ik nu heel erg goed op weg ben. Over 3 weken is de eerste hardloopwedstrijd, een test waar ik nu erg naar uit kijk. Ik denk nu, dat daar wel wat mogelijk is voor mij.

Fijne zondag nog!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.