Blog 7 februari 2016

Het was voor mij een zeer drukke week. Afgelopen 6 dagen bestonden uit 3 lange werkdag en 3 lange studiedagen. Een boeiende week, alleen daardoor bleef er geen tijd meer over om te bloggen. Dat is jammer, want er is zoveel te schrijven.

Deze keer wil ik het wat persoonlijker houden dan gebruikelijk. Vorige week zondag had ik namelijk een hardloopwedstrijd, waar ik de afgelopen maanden hard voor getraind heb. Afgelopen najaar was voor mij al zeer succesvol met persoonlijke verbeteringen op de 10 Engelse mijl en de halve marathon, dit wilde ik vervolgen. Sinds ik mijn trainingsschema en voeding verder aangepast heb afgelopen juni, zijn mijn prestaties verder verbetert. Ik voel mij er goed bij en vorige week betaalde het zich weer uit. Een nieuw persoonlijk record op de 10 km bij de Kaagloop in Wervershoof. 19 seconde sneller (nu 35:36 min) dan mijn vorige record.

Dit maakt voor mij ook meteen 100% duidelijk dat een fanatiek duursporter helemaal geen extra koolhydraten nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat ik op korte termijn nog sneller kan en heb mijn doelen gezet voor het komende half jaar. Dat houdt mij gefocust en geeft motivatie om te eten op de manier zoals ik doe.

Wil je je lifestyle veranderen? Waarom wil je dat? Zorg ervoor dat het doel dat je ermee hebt ook betekenis voor je hebt. Anders val je in oude gewoontes. En dat is net waardoor we vaak de dingen niet bereiken die we zeggen te willen bereiken. Ik probeer hierin het goede voorbeeld te geven. Als je iets wil bereiken, moet je er moeite voor doen. Als je dan je doelen ook bereikt, dan is dat toch fantastisch! Afgelopen week was voor mij een fantastische week, doordat ik een doel bereikt heb waar ik lang mee bezig ben geweest.

En ik kan niet anders zeggen, het was het waard!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.