Blog Richard

Blog 17 mei 2020

Weer aan het werk

We zijn ruim 2 weken verder sinds mijn vorige blog. Mijn weken zijn inmiddels behoorlijk veranderd. Ik mag weer aan het werk in de fysiotherapiepraktijk. Voor mij even een einde aan onzekerheid. Het is wel vreemd om nu te werken met een mondkapje en handschoenen, maar dat went hopelijk nog wel.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-17-mei/

Blog 28 april 2020

Crisistijd

Wat leven we in een bizarre tijd. Niemand had gedacht dit ooit mee te maken, toch? Aan de ene kant het leed over de hele wereld, aan de andere kant probeer ik ook maar naar de positievere kanten te kijken. Ik kan veel meer tijd besteden aan mijn zoon van bijna 6 maanden. Dat had ik toch ook niet willen missen. Eindelijk tijd om mijn concept van Autoregulatie volledig uit te werken. Nu, begin ik wel een beetje ongeduldig te worden. Ik wil weer aan de slag. De dingen doen die het leven (mijn leven) zin geven.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-28-april-2020/

Blog 28 juli 2019

De hoogste tijd

Na een klein jaar radiostilte is het weer eens tijd voor een blog. Dat heeft lang geduurd, ja, dat heeft veel te lang geduurd. Ik heb een overmatig druk jaar achter de rug. Een bedrijfsovername (van mijn kant) met nu een nog vollere werkagenda, wekelijks fysiotherapeutisch begeleiden van een voetbalteam, laatste studiejaar osteopathie en af en toe nog wat hardlopen. Zelfs dit laatste schoot er af en toe bij in. Inmiddels is mijn werkagenda qua uren genormaliseerd, ik ben gestopt bij de voetbalclub, het einde van mijn studie is in in zicht, ik ben weer vol aan het trainen voor de dam tot damloop in september en ik heb weer tijd om te schrijven :-)!

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-28-juli-2019/

Blog 15 september 2018

Het resultaat na 3 maanden

Het is me gelukt, 3 maanden zonder dierlijke voeding, lauter plantaardige voeding. Dus ook geen dierlijke toevoegingen en dergelijke. Dat is soms nog best lastig, in die zin; je gaat ervan uit dat sommige producten niks dierlijks bevatten, maar dat is niet altijd zo. Nu is de grote vraag, wat heeft dit mij opgeleverd?

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-15-september-2018/

Blog 5 augustus 2018

Week 9: Tijd om op te bouwen

Inmiddels ben ik ruim 2 maanden bezig, afgelopen woensdag was het 1 augustus. Dat was precies 2 maanden en dus ook een moment voor mij om weer even te wegen. Nadat ik 2 weken terug een soort ontgiftigingsweek meemaakte, had ik me stiekem tussendoor al gewogen.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-5-augustus-2018/

Blog 29 juli 2018

De schildklier

Het is inmiddels een aardige tijd terug dat ik beloofde om een stukje over de schildklier te schrijven. Belofte maakt schuld, dus bij deze het stukje :-). De schildklier is ook niet het makkelijkste orgaan om over te schrijven. Het orgaan heeft vele functies en deze zijn niet allemaal makkelijk uit te leggen.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-29-juli-2018

Blog 24 juli 2018

Week 7 en 8: ontgiftigingsfase?

Ik ben weer 2 weken verder met mijn dieet. Het begint inmiddels dermate gewoon te worden, dat zuivel, vlees en eieren niet meer door mijn hoofd gaan. Ik voel me er goed bij en het voelt ook echt niet als een opgave. De lastigste momenten zijn meer met uit eten (ik zorg ervoor dat ik de reservering doe) en eten bij anderen. Het feit dat ik me goed voel, zorgt er ook voor dat dit goed vol te houden is.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/week-7-en-8/

Blog 9 juli 2018

Sporten en snoepen horen bij elkaar?

Afgelopen zaterdag mocht ik weer mijn jaarlijkse vrijwilligersplicht bij de atletiekvereniging uitvoeren. Ik was aanwezig als jurylid bij jeugdwedstrijden. Heerlijk weer, allemaal vrolijke mensen, een prachtige dag. Toch was er iets dat mij dwarszat en eigenlijk nog zit. Ik heb hier al eens eerder over geschreven, maar ik kan het niet laten om dit nog een keer te doen. Wat is het geval?

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-9-juli-2018/

Blog 6 juli 2018

Week 4 en 5: de tussenstand

Het waren drukke weken, dit was te merken met hardlopen. Ik heb een zwaar half jaar achter de rug met veel werken en trainen. Conditioneel voel ik me opperbest, alleen de spierpijn verdwijnt niet helemaal meer uit mijn benen. Tijd dus om even wat rust te nemen en over een paar weken de training weer te starten om eind augustus nog even te vlammen.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-6-juli-2018/

Blog 24 juni 2018

Week 3: Toch wat reactie?

Inmiddels eet ik alweer 3 weken geen dierlijke producten meer. Ik had gegeven moment wel wat reactie verwacht zoals ik vorige week al schreef. Nou, deze week heb ik toch wel iets ervaren. Vooral dinsdag, woensdag en donderdag had ik het gevoel dat ik niet vooruit te branden was. Vrijdag voelde ik me al weer een stuk energieker.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-24-juni-2018/

Blog 19 juni 2018

Week 2: Glutenvrij of veganistisch?

Soms verbaas ik mij over dingen. Ik verwacht echt niet dat iedereen weet wat een veganistisch dieet inhoudt, maar toch wel in de horeca. Afgelopen weekend gebeurde het tot 2 keer toe dat ik vroeg of er iets dierlijks zat in het brood dat geserveerd werd. Grappig genoeg werd beide keren beantwoord dat het brood gluten bevatte. Gluten hebben geheel niets te maken met veganisme, toch??

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-19-juli-2018/

Blog 10 juni 2018

De eerste week

Inmiddels heb ik er ruim een week op zitten, een week zonder vlees, zuivel, eieren en andere dierlijke voeding. Het was tevens een zware week, maar dat had niets met mijn dieet te maken. Vorige week zondag had ik een halve marathon, waarin ik behoorlijk diep ben gegaan. Vervolgens had ik gisteren mijn derdejaarsexamen van mijn opleiding osteopathie. En dat is geen makkelijk examen. Kortom, een week met fysieke en psychische stress.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-10-juni-2018/

Blog 3 juni 2018

Samenvatting

Sinds vrijdag (1 juni) ben ik begonnen met mijn uitdaging (http://www.oogvoorbalans.nl/uitdaging/). Tot nu toe voel ik mij prima en ik hoop dat over 2 uur aan te tonen tijdens de halve marathon van Hoorn. Veel mensen vragen mij waarom ik dit doe. Daarom nog kort even een overzicht waarom en wat ik allemaal ga meten (bij mezelf).

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-3-juni-2018/

Blog 26 mei 2018

Mezelf uitdagen

Ik ga iets nieuws doen, en dat doe ik voor mezelf, maar ook om uit te vinden wat een veranderd dieet kan betekenen voor je gezondheid. Ik ga de maanden juni, juli en augustus daarom mezelf uit dagen. En ik hoop dat ik mij na 3 maanden nog beter en fitter voel, dan ik al doe. In de video leg ik iets verder uit wat ik ga doen.

Fijn weekend!

Richard Wuisman.

Blog 17 mei 2018

We worden in de maling genomen

Vandaag een korte blog, maar ik moet even wat kwijt. We worden vaak in de maling genomen met loze kreten op producten. Denk tegenwoordig aan woorden als: volgens grootmoeders recept, authentiek recept, rustiek brood, en ga zo maar door.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-17-mei-2018/

Blog 1 april 2018

Calcium tekort of overschot?

Twee blogs terug beloofde ik in te gaan op de calciumopname van het lichaam. Dat was een beste belofte, want het calciummetabolisme (de calciumhuishouding) is een ingewikkeld systeem. Ik ga het gewoon proberen eenvoudig te houden, zodat u weet of u hier iets mee moet doen.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-31-maart-2018/

Blog 15 maart 2018

Supplementen in de ban?

Gisteren was er een groot artikel op nu.nl over supplementen. Mocht u het gemist hebben:

https://www.nu.nl/gezondheid/5175743/rivm-waarschuwt-sportvoedingssupplementen.html

De boodschap van het bericht was eigenlijk; sporters, gebruik geen supplementen, want het is gevaarlijk!

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-15-maart-2018/

Blog 11 maart 2018

Melk goed voor elk?

Onlangs stuitte ik op een artikel over zuivel. Is dit nu geschikt voor mensen of niet? Is het gezond, of toch niet? Iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. Of juist gewoon niet, want het is toch normaal dat we zuivel eten en drinken? De supermarkt staat er tenslotte vol mee. Uiteraard heb ik er ook een mening over,

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-11-maart-2018/

Blog 4 februari 2018

Simpel

Was alles maar simpel in het leven. Dat is het echter niet. Een blog schrijven vind ik zeker ook niet simpel. Tijd hebben om een blog te schrijven al helemaal niet. Ik heb het steeds drukker in mijn fysiotherapiepraktijk, terwijl mijn studie ook veel van mijn tijd vraagt. Dit heeft tot gevolg dat de tijd om te schrijven, al doe ik dat

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-4-februari-2018/

Blog 6 januari 2018

Immuunsysteem

Allereerst wil ik beginnen met iedereen een heel gelukkig en gezond 2018 toe te wensen. Ik wens iedereen veel goede keuzes toe als het gaat op het gebied van gezondheid en daarom ook vooral veel wijsheid.

Hele artikel: http://www.oogvoorbalans.nl/blog-6-januari-2018/