Etiket van de week 11 juni 2016

Yakult

Een vaste prik in het zuivelvak zijn de flesjes van yakult. Ik kan me niet herinneren dat ze er niet stonden. Laatst zag ik weer een reclame voor dit wonderproduct voor de darmen. Toch heb ik in al die jaren nooit het gevoel gehad dit een keer te moeten gaan proberen. Laten we simpelweg gewoon de ingrediënten erbij halen:

water, magere melk, glucose-fructosestroop, suiker, maltodextrine, aroma en de Lactobacillus casei Shirota bacteriën. 

Tja, wat zullen we hiervan maken. Laten we voorop stellen. De lactobacillus casei heeft inmiddels bewezen, zijn nu in onze darmen. Echter, waar het mee gecombineerd wordt, vraag ik me af, of dit daadwerkelijk echt nut heeft. Er zit ten eerste water en magere melk in. Gevolgd door maar liefst 3 soorten suiker! Toegevoegd is ook nog de vage term aroma. Per flesje van 65 ml, mik je 2 suikerklontjes naar binnen. Hoeveel suiker moet je binnenkrijgen om het goede effect van bacteriën teniet te doen? Ik weet het niet, misschien weet niemand dat, maar kan yakult niet iets anders bedenken als toevoeging?

Fijn weekend,

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.