Etiket van de week 14 maart 2016

Spa fruit

Vanmorgen zat ik in de trein en bekeek ik de metro. Een grote advertentie van Spa trok mijn aandacht. 100% ingrediƫnten van natuurlijke oorsprong. Dat klinkt als prachtig maar inmiddels ook verdacht. Voorheen bleek Spa zoetstoffen gebruikt te hebben en deze nu niet meer te gebruiken.

De ingrediƫnten (spa citron):

Koolzuurhoudend water (bron Barisart: komt dus uit Belgie)

Suiker

citroensap

natuurlijk citroenaroma met andere natuurlijke aroma’s

zoetstof (stevioglycosiden)

Komt uiteindelijk neer op 16,8 gram koolhydraten per glas (250 ml). Dat zijn dus evengoed nog 4 suikerklontjes per glas!!!!!!!

En dan komt daar nog zoetstof bij dat ooit iets te maken had met de steviaplant. Onlangs heb ik hier ook al over geschreven en hier blijkt niet veel meer natuurlijks van over te blijven. De natuurlijke aroma’s moeten we ook niet al te serieus nemen wat betreft hun natuurlijkheid.

Het zal ongetwijfeld lekker smaken, en waarschijnlijk ook zoet, maar is dat zo veel beter dan de vorige versie. En beter dan andere frisdranken?

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.