Etiket van de week 18 april 2016

Red Bull

Ik wilde vandaag eens een product nemen dat de geest stimuleert. Volgens de reclame zou ik dan voor Red Bull moeten kiezen. Persoonlijk denk ik niet dat dit een middel is dat de geest en het lichaam stimuleert en ik denk dat de meeste mensen daar ook wel in geloven. Toch komt de reclame tegenwoordig weer erg vaak voorbij en blijft vooral de jeugd hier veel van drinken. Wat zit er nu eigenlijk precies in Red Bull?

In­gre­di­ën­ten: kool­zuur­hou­dend wa­ter, sa­cha­ro­se, glu­co­se, voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), tau­ri­ne (0,4%), zuur­te­re­ge­laar (na­tri­um­car­bo­na­ten, mag­ne­si­um­car­bo­naat), ca­fe­ï­ne (0,03%), vi­ta­mi­nen, aro­ma’s, kleur­stof (ka­ra­mel)

Laten we simpel beginnen, er zit gewoon veel suiker in (sacharose en glucose). Voor de energie zit er taurine en cafeïne in. Ook kunnen we niet zonder vitaminen in het drankje. Als het op deze manier vermeld staat weten we tenminste wel zeker dat deze synthetisch zijn en er niks natuurlijks aan is. Aroma’s? Niet vermeld waar ze dit aroma vandaan hebben gehaald.

Per blikje kom je uit op 27,5 gram suiker! Oftewel rond de 6 suikerklontjes. Proost!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.