Etiket van de week 21 september 2017

Becel proactiv yoghurt drink

Bij becel zitten ze niet stil. Ze hebben dus weer iets nieuws bedacht en daarom weer een ouderwets ‘Etiket van de week’. Dit product is makkelijk te consumeren en moet positieve effecten hebben op de cholesterolspiegel. Is dit dan eindelijk de ‘gezonde’ yoghurt drink waar we in Nederland op zitten te wachten?

Ingrediënten:

Magere Yoghurt (80%), water, plantensterolesters (3.4%)†, oligofructose, suikers, kleurstof E150a, antioxidant E306, aroma, zoetstof: sucralose, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren.

Het grootste deel van het product bestaat uit yoghurt, helaas magere (bewerkte) yoghurt. Verder zijn er de paradepaardjes van becel in verwerkt: de plantensterolesters. Deze moeten zorgen voor een lagere cholesterolspiegel. Suikers kunnen uiteraard in de product ook niet ontbreken. Ondanks dat zit er ook zoetstof in, heel vreemd. Voor de smaak is verder nog wat (chemisch) aroma toegevoegd.

Of dit product nu helpt bij onze cholesterolspiegel of niet, de onderzoeken spreken elkaar tegen. Wat ik wel zeker weet; als onze cholesterolspiegel niet goed is, komt dit door een probleem in het lichaam. Een product als becel of een cholesterolpil zorgt dan voor een ‘betere’ cholesterolspiegel. Het probleem in het lichaam wordt alleen nog steeds niet opgelost.

Helaas zijn de suikers en de zoetstoffen natuurlijk niet goed voor de gezondheid. Per bakje van 100 ml zit er 1 suikerklontje in. De goede vetten zijn uit de yoghurt gehaald en de e-nummers met het aroma maken het niet beter.

Wat dat betreft voegt dit product eigenlijk niks toe aan wat er al in de supermarkt verkocht wordt. Als ons cholesterol te hoog is, dan is er maar 1 oplossing (of eigenlijk 2). Gezonder eten en meer bewegen (en eventueel ontstressen). Gezonder eten in dit geval bestaat uit het eten van ‘goede vetten’ en vermijden van vet in snoep, koek, frituur en de rest van het ongezonde rijtje. Daar hebben we echt geen becel bij nodig, hoe makkelijk ze het ook laten lijken.

Fijne week.

Richard Wuisman.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.