Etiket van de week 23 maart 2017

Etiket van de week 23 maart 2017

Eindelijk, ik heb weer een etiket bekeken. Meerdere zelfs. Ik werd er door mijn oom en tante op attent gemaakt dat er nieuwe repen verkocht worden. Repen die paleodieet verantwoord zijn. Nou ben ik niet zozeer van het paleodieet, maar wel een enorme voorstander van natuurlijke ingrediënten. De repen zijn van Primal Pantry. Een beetje gekke naam misschien voor een reep. Ze hebben 5 gewone repen en nog 2 repen met extra eiwit. Ik pak er lukraak 3 uit, 2 gewone en 1 met extra eiwit.

Amandel cashewnoot:

Dadels, amandelen (30%), cashewnoten (20%), amandelolie (0,75%)

Kokos en macadamianoot:

Dadels, cashewnoten, kokosnoten (20%), macadamianoten (10%), amandelolie

Gemengde bessen proteinereep:

Dadels, kokosnectar, hennep proteine (20%), pompoenpitten, gemengde bessen (7%)(frambozen, boksdoornbessen), amandelnoten, abrikozen.

Zo op het eerste oog zijn dat allemaal prima ingrediënten. Enige puntje in de proteinereep is misschien de kokosnectar die wat geraffineerde suiker bevat. Verder word ik erg blij van de etiketten.

Dan de voedingswaarde, als eerste de reep met extra eiwitten (de proteinereep). Per reep bevat hij 5 gram vet (grotendeels onverzadigd), 22 gram koolhydraten (waarvan 22 gram suikers), 5 gram vezels en 12 gram eiwitten. De andere 2 repen hebben ongeveer dezelfde voedingswaardes. Per reep 12,2 gram vet (ook grotendeels onverzadigd), 17,6 gram koolhydraten (waarvan 16,1 gram suikers), 2,2 gram vezels en 5,4 gram eiwit.

De repen bevatten goede ingrediënten. En zeker de eiwitreep scoort nog extra goed met de hoeveelheid eiwit en vezels. Echter, alle repen bevatten wel behoorlijk wat koolhydraten (de eiwitreep 5 suikerklontje en de gewone 3 suikerklontjes). Daarom zijn de repen als tussendoortje misschien niet volledig geschikt, maar wel als aanvulling op de lunch (of het ontbijt of toetje na het avondeten). Tot nu toe zijn dit wel de beste repen die ik afgelopen jaren ben tegengekomen. Ik heb er ook 2 geproefd en deze waren ook gewoon lekker. Nee, natuurlijk zijn ze niet zo zoet als een mars of een twix, maar dat moet ook juist niet. Voor de zoetekauwen is het misschien even wennen qua smaak, maar voor degenen die gewend zijn gezond te eten, vind ik deze repen een absolute aanrader.

Fijne week nog!

Richard Wuisman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.