Etiket van de week 24 februari 2018

Proteine Greens

Een tijdje terug heb ik de Proteine van melkunie beoordeeld, maar nu kwam ik een nieuw variant tegen in het koelschap. Proteine greens, 2 smaken namelijke; mango-kale-lime en apple-spinach-lemon. Ietwat bijzondere smaken, helemaal goed voor gezondheidfreaks. Tenminste, ik denk dat melkunie aan die groep graag wil verdienen. De ‘gewone’ protein zat vol met zoetstof, deze 2 varianten gelukkig niet. Sterker nog, om toch maar even te testen heb ik de mango-kale-lime zelf meegenomen (en opgegeten, daarover zo meer).

Mango-kale-lime:

Magere kwark, natuurlijke fruitsuikers, 3,6% mango, 0,7% boerenkool, maïszetmeel, 0,2% geconcentreerd limoensap, natuurlijk aroma, geconcentreerd citroensap, kleurend spirulina-extract

Apple-spinach-lemon:

Magere kwark, geconcentreerd perensap, 4,3% appel, maïszetmeel, 0,2% spinazie, 0,2% geconcentreerd citroensap, natuurlijk aroma, kleurend kurkuma-extract

Ten eerste vind ik het jammer dat er weer magere kwark wordt gebruikt. Als eerst worden er vervolgens toch suikers toegevoegd in vorm van natuurlijke fruitsuikers (fructose?) en geconcentreerd perensap. Er wordt nog redelijk wat appel en mango gebruikt, maar de hoeveelheid boerenkool, limoen, spinazie en citroen zijn lachwekkend laag. Helaas, ook weer natuurlijk aroma, waarvan Joost mag weten wat daarmee gedaan is. Het spirulina en kurkuma extract zijn leuke aanvullingen, waarvan ik me afvraag of dat echt iets gezonds toevoegd in deze vorm. Tussen alles door is er ook nog wat maïszetmeel toegevoegd, toch nog wat extra koolhydraten.

De hoeveelheid vet, vezels en zout zijn zo goed als 0 gram. Dan de eiwitten, beide bevatten 20 gram per bakje (200 gram), dat is best wat. En de koolhydraten? Dat zijn er evengoed ruim 14 per bakje, oftewel ruim 3 suikerklontjes.

Kortom, dat is best nog wat suiker. Er zitten veel eiwitten in, maar vooral het melkeiwit; caseine. Een eiwit dat voor mensen zeer moeilijk verteerbaar is en blijft. De verhouding van het product is aardig zoek door het ontbreken van vet en er zitten toch best wat suikers in. Ik heb de mango smaak geproefd, en ja, daar hoef je het eigenlijk ook niet voor te doen. Het is een gezonder hapje geworden, zeker vergeleken met andere soorten kwark die op de markt zijn. Dus in die zin ben ik wel positief, maar hebben we dit product echt nodig om gezonder te worden? Nee, dat absoluut niet. De prijs vind ik best behoorlijk voor 200 gram en uitgesproken lekker is het niet. U weet genoeg?

Fijn weekend nog!

Richard Wuisman.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.