Etiket van de week 24 oktober 2016

Vifit drink framboos

Tijdens mijn pauzes kijk ik graag naar de dingen die mijn collega’s eten. Tegenwoordig zit ook iemand aan de vifit drink framboos. Nou weet ik niet precies wat erin zit, maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit een voedzame toevoeging is van de lunch. Tijd om dus een blik te werpen op de inhoud hiervan:

Ingrediƫnten:

Yoghurt (0,9% vet) met L. rhamnosus Gorbach & Goldin, suiker, oligofructose, fructose, 1% frambozensap, voedingszuur: citroenzuur, aroma, vitamine B11 en D.

Goed, de volgers van mijn blog zullen doorhebben dat ik ga vallen over de suikers in dit product. Laat ik het simpel houden, er zitten 3 soorten suiker in. Ik houd me nog even in.

De voedingswaardetabel is zeer interessant. Er zit weinig vet in (het meeste is er uitgehaald, oftewel het product is bewerkt), er zit 3,1 gram eiwit per 100 ml in (totaal 15,5 gram per pak) en er zitten synthetische vitamine B2, B11, B12 en D in. Er is ook wat zout en calcium toegevoegd. Wat voor soort calcium staat er niet bij, dus waarschijnlijk een slecht opneembare vorm. Er zit synthetische vitamine D in, dus die is niet biologisch actief. Door tevens een gebrek aan magnesium heeft de calcium in dit product weinig waarde.

Tot slot, de koolhydraten. Per 100 ml zit hier 8,3 gram koolhydraten in, waarvan 8 gram suiker. Dit omgerekend maakt 41,5 gram koolhydraat per pak. Dat is dus ook 40 gram aan suikers per pak. Laten we gewoon zeggen, dat 1 zo’n pak 9 suikerklontjes bevat!! Tevens bevat dit product behoorlijk veel fructose. Dit werkt in ons lichaam ontstekingsbevorderend (dat willen we niet) en zorgt voor versnelde leververvetting.

Dan beweren de makers van dit product dat dit goed is om het afweersysteem te helpen. Met zoveel suiker is dat onmogelijk! Tevens helpen synthetische vitaminen daar ook niet bij. Die onttrekken andere voedingsstoffen uit het lichaam om daadwerkelijk te kunnen functioneren. Uiteindelijk voegt het dus niets toe, je tast reserves aan.

Dit leidt tot een simpele conclusie, probeer dit product ten allen tijde te mijden!

Fijne week!

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.