Etiket van de week 25 mei 2017

Dubbelfris bronwater

Het is weer zover, dubbelfris heeft iets nieuws bedacht, iets met bronwater. Meteen toen ik de advertentie zag wilde ik weten wat hier in zit. Een drankje met maar 4 calorieën, daar moet iets mee aan de hand zijn. Het bronwater is in 2 smaken verschenen, kiwi/munt en mango/appel. Ik ga allebei bekijken:

Kiwi/munt:

Bronwater (90%), vruchtensap uit concentraat (appel 8,2%, kiwi 1%, citroen), natuurlijk munt extract, natuurlijk aroma, zoetstof (steviolglycosiden), koolzuur (<0,1%)

Mango/appel:

Bronwater (90%), vruchtensap uit concentraat (appel 8%, mango 1%, citroen), natuurlijk aroma, zoetstof (steviolglycosiden), koolzuur (<0,1%)

Dat lijkt me duidelijk, er zit veel bronwater in. De hoeveelheid fruit is zeer minimaal en van het goede van het fruit is in concentraat nog weinig over. We moeten het ook weer met een chemisch natuurlijk aroma doen. Grappig dat er ook nog natuurlijk munt extract is toegevoegd, blijkbaar bestaat er ook een onnatuurlijk munt extract? In beide smaken bevinden zich ook nog zoetstoffen. De zoetstoffen zijn uit het steviaplantje gehaald, maar na de gebruikelijke bewerking is daar nog weinig natuurlijks van over.

De voedingswaarde is niet heel interessant, eiwitten en vetten zitten hier niet in, Suikers zijn ook schaars (half suikerklontje per glas). Dit verklaard ook de lage caloriewaarde van het product. Wel werkt dit product verzurend voor het lichaam. De koolzuur mag misschien een verfrissende werking hebben, goed is het natuurlijk niet echt.

Ik ben zelf een fel tegenstander van het gebruik van zoetstoffen. Het blijft een kwestie van je eigen lichaam in de maling nemen en versterkt de behoefte aan zoetigheid, het lichaam wil bij zoet de koolhydraten hebben die hierbij horen! Daarom vind ik dit product een afrader. Gewoon een kannetje water, wat fruit erin, misschien nog een paar suikerklontjes erin en klaar! Veel gezonder en misschien nog wel veel lekkerder!

Fijne dag!

Richard Wuisman. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.