Etiket van de week 29 februari 2016

Jaren terug kwam ik in aanraking met de producten van Herbalife. De producten werden gebracht als zijnde hoogstaande kwaliteit. Ik krijg nog wel eens mee als er nieuwe producten op de markt komen en was toch nieuwsgierig naar het product dat met behulp van Cristiano Ronaldo gemaakt schijnt te zijn. De CR7 Drive, een sportdrank waar je zogezegd heel veel energie van krijgt.

Het kostte wat zoekwerk, maar ik kon het etiket achterhalen:

INGREDIËNTEN: Dextrose, suiker, maltodextrine, trinatriumcitraat, isomaltulose**, zuurteregelaar (citroenzuur), magnesiumzouten van citroenzuur, kaliumcitraat, aroma’s, kleurstoffen (anthocyanen), cyanocobalamine, thiaminemononitraat.

Dit moet een revolutionair product zijn. Als eerste valt al op dextrose, maltodextrine en isomaltulose. Alledrie suiker! Vervolgens zit er nog zout, magnesium, kalium, B12 (niet de natuurlijk opneembare variant) en B1. Is dat revolutionair? Ook nog niet nader verklaarde aroma’s en de kleurstoffen, daar lijkt op zich niet veel mis mee te zijn aangezien deze natuurlijk zijn.

Hoeveel suiker krijg je binnen met een portie?

De mix is 27 gram, daarvan is 23 gram koolhydraat, waarvan 18 gram suikers!! Kortom, een dikke 4 suikerklontjes! Het is de bedoeling dit tijdens het sporten te gebruiken, maar kost dit geen energie doordat de bloedsuikerspiegel gaat stijgen? Ik zal dit persoonlijk dus niet gebruiken tijdens mijn hardlooptrainingen en wedstrijden, ik zorg ervoor dat mijn lichaam van tevoren al in staat is voldoende koolhydraten aan te maken om te presteren.

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.