Blog 24 juli 2018

Week 7 en 8: ontgiftigingsfase?

Ik ben weer 2 weken verder met mijn dieet. Het begint inmiddels dermate gewoon te worden, dat zuivel, vlees en eieren niet meer door mijn hoofd gaan. Ik voel me er goed bij en het voelt ook echt niet als een opgave. De lastigste momenten zijn meer met uit eten (ik zorg ervoor dat ik de reservering doe) en eten bij anderen. Het feit dat ik me goed voel, zorgt er ook voor dat dit goed vol te houden is.

Tenminste, ik schrijf wel dat ik me goed voel. En vandaag voel ik me ook zeker zo. De afgelopen anderhalve week heb ik me totaal 3 dagen niet goed gevoeld. Vooral vrijdag de 13e (hoe kan het ook anders) was een slechte dag. Om 6:00 uur sprong ik vanwege de misselijkheid op uit mijn bed richting het toilet. Ook de rest van de dag voelde ik me niet goed, al knapte ik wel op. 5 dagen later weer hetzelfde, al hoefde ik er nu niet voor naar het toilet, en 2 dagen later weer. Blijkbaar is het ontgiftigen nu pas echt begonnen. ‘s-Nachts (volgens de traditionele orgaanklok) reinigt de lever ons lichaam tussen 1:00 en 3:00. Bij het reinigen kunnen er afvalstoffen (giftige stoffen) in ons lichaam ronddwalen (en dan kan je je beroerd voelen, net als na een nachtje stappen met veel alcohol bijvoorbeeld). Als het goed is, kan je die overdag kwijt raken via de uitscheidingsorganen. Ik voelde me ook steeds in de loop van de dag opknappen.

Ik ga er tenminste vanuit dat dit de oorzaak is. Ik hoop ook dat het nu grotendeels achter de rug is, want ik ben weer lekker aan het sporten. Mijn hardlooptrainingen zijn deze week weer echt begonnen na een rustige 3 weken. Op deze manier hoop ik eind van de volgende maand te kunnen meten of dit dieet zin heeft bij hardlopen. Gevoelsmatig denk ik het wel, maar meten is weten.

Vorig weekend (anderhalve week terug) was ik met mijn vriendin nog een weekendje naar Groningen. Als veganist handig voor te bereiden waar je goed kan eten, en we hebben beide heerlijk kunnen eten (ja alles op de foto’s is vegan):

20180714_124106 20180714_193112 20180715_134049

Energieke groet,

Richard Wuisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.